De beste reisbestemmingen in Europa 2022

Zoals elk jaar hebben honderdduizenden mensen uit meer dan 190 landen over de hele wereld gestemd op uw de beste Europese bestemmingen.
Waar zou u graag op vakantie gaan in Europa? Ontdek uw Europese top vakantielijst met de beste stedentrips in Europa. Nog meer inspiratie nodig? Ontdek nog tientallen andere thema’s op onze website zoals de beste stranden in spanje, de beste verborgen parels in turkije, de beste eilanden in griekenland of de mooiste natuurwonderen in Italië
Voor nu, blijf veilig, reis online en doe inspiratie op voor uw volgende vakantie in Europa.

1. Braga, Portugal

Het zogenaamde Portugese Rome is uw beste Europese bestemming voor 2022. Braga heeft ieder van ons iets te bieden. Braga zal in de smaak vallen bij liefhebbers van geschiedenis en architectuur. Braga is ook een must-see bestemming voor fijnproevers, maar ook voor shopverslaafden (met een van de grootste winkelcentra en een breed scala aan onafhankelijke winkels in het centrum van de stad).

Braga is ook ongelooflijk romantisch, het is een van de gelukkigste steden van Europa en een van de steden met de beste levenskwaliteit ter wereld. Houdt u van reizen en bent u op zoek naar een plek om te investeren of u te vestigen? Voor gezinnen, geliefden, voor een culturele stedentrip of om te winkelen of voor een gastronomisch uitje, Braga is de bestemming om te bezoeken.

2. Cavtat, Kroatië

Ook dit jaar staat Cavtat weer in het top reisverlanglijstje van de beste bestemmingen in Europa. Een mix van zon, zee, gastronomie, natuur, cultuur, ontspanning, Cavtat is precies wat je nodig hebt in 2022!

Droomt u van een plek waar het leven een eenvoudig genoegen is? Op een steenworp afstand, met een heleboel dingen te doen, te zien, te genieten, te ervaren. Laat ons u helpen DE plek te vinden… er is een verbluffend mooi stukje Europa, in Kroatië, vlakbij Dubrovnik. Het heet Cavtat en is gelegen in de regio Konavle – het zogenaamde Kroatische Toscane. Het pittoreske charmante stadje Cavtat is misschien wel de beroemdste plaats in de regio Konavle en het ligt op slechts 18 km van Dubrovnik. Het best bewaarde geheim is het oude stadscentrum dat vele leuke cafés en restaurants herbergt. Het heeft een prachtige waterkant omzoomd met palmbomen en wordt beschreven als lijkend op Saint Tropez.

Het leven gaat langzaam in dit deel van de wereld, een kwaliteit die deze plaats tot een gewilde bestemming voor een relaxte vakantie maakte. Ver van de drukte van Dubrovnik heeft dit rustige stadje een magische serene uitstraling. Kortom, Cavtat is druk genoeg om je te vermaken, maar rustig genoeg om een beetje privacy te bieden. Cavtat heeft iets voor iedereen die zijn ogen en hart weet te openen.

3. Florence, Italië

Het is waarschijnlijk een van de mooiste steden ter wereld en zeker een van de beste bestemmingen in Europa. Florence had een invloed over de hele wereld en trekt nog steeds kunstliefhebbers en liefhebbers aan. De Florentijnse Renaissance veranderde werkelijk onze manier van denken over de mens en de wereld om hem heen. Het humanisme heeft zijn wortels in Florence. Dante, Machiavelli, Galileo maar ook Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, komen uit Florence.

Tijdens je verblijf kun je de “Cattedrale di Santa Maria del Fiore” bezoeken, een van de iconische symbolen van het Florentijnse landschap. Daarnaast is de Uffizi Galerij een hele leuke plek om te bezoeken en “De Geboorte van Venus” bewonderen, evenals de Galleria dell’Accademia en Michelangelo’s meest beroemde standbeeld: “David”.

Florence is ook een paradijs voor fijnproevers. Bezoek de Mercato Centrale om verse pasta of een heerlijke pizza te proeven en trakteer jezelf op een authentiek Italiaans ijsje. Maak een romantische wandeling in de tuinen van “Giardino Bardini”. Kom in het vroege voorjaar (april tot juni) wanneer de wisteria’s in bloei staan, dan is het nog romantischer.

4. Parijs, Frankrijk

Parijs zal altijd Parijs blijven. Wat er ook gebeurt, wat de wereld om ons heen ook doet, wat de mode ook is, wat de trends ook zijn, Parijs zal altijd Parijs blijven. Parijs is sprankelend, gul, gecultiveerd. Parijs is die vriendin die we graag willen hebben, degene die ja zegt als je haar uitnodigt voor een prestigieuze tentoonstelling en degene die ook ja zegt als je haar meeneemt naar de kermissen voor zoete kinderlijke pleziertjes.

Parijs is een ongelooflijke stad, bestaande uit duizenden kleine dorpjes, buurtleven, onafhankelijke winkels, grote lanen en charmante kleine steegjes. Stad van geliefden, cultuur, musea, hedendaagse kunst, gastronomie, mode,… Parijs is de bestemming van het hart van wie nieuwsgierig is, wie ronddwaalt, wie graag verdwaalt, wie graag in een café, in een steegje, in een winkel stapt zonder te weten wat hij er zal aantreffen.
Parijs is perfect voor fijnproevers, nieuwsgierigen, durfallen, ouderen en jongeren, geliefden. Parijs zal in uw beeld zijn, sprankelend en lichtgevend, melancholisch of romantisch, ondergronds of elitair, natuurlijk of stedelijk. Parijs is goed voor de ziel, het hart, de ogen, de mond.

5. Rome, Italië

Al decennia lang is het een van de favoriete Europese steden voor reizigers van over de hele wereld. “Roma Caput Mundi” “Rome is de hoofdstad van de wereld”. Dit is in vele opzichten waar. De Romeinen bepaalden de grenzen van Europa en verrijkten het cultureel als geen andere beschaving.

De provincie Rome is een passende omlijsting voor de vele schatten van de hoofdstad, en de omgeving heeft, min of meer direct, de invloed van de geschiedenis van de Eeuwige Stad ondervonden.

Rome is nog meer dan Parijs of Athene een openluchtmuseum. De Italiaanse hoofdstad is een ideale bestemming voor een gezinsreis om het Colosseum te ontdekken of een romantisch uitje om uw liefde te verklaren op de Spaanse trappen. Duizenden ervaringen wachten op je in Rome.

1 thought on “De beste reisbestemmingen in Europa 2022”

Comments are closed.