Volendam: het bijzonderste dorp van Nederland

Volendam is de plek die je eens in je leven gezien moet hebben

Je hoeft gelukkig niet de hele wereld over te reizen voor het ultieme vakantiegevoel. Heb je er bijvoorbeeld al eens een keer over nagedacht om in eigen land te blijven? Een vakantie in Nederland is een uitstekende keuze als dit je eerste vakantie is als een kersvers gezinnetje. Of als je ziet dat de temperaturen erg goed blijven – en misschien zelfs beter zijn vergeleken met temperaturen in het buitenland. In dit artikel lichten we een erg populaire en bekende highlight verder voor je toe: het vissersdorpje Volendam.

Breng een keer een bezoek aan het altijd gezellige Volendam

Een bezoek aan het altijd gezellige Volendam kan spontaan op je bucketlist worden gezet. Hier ervaar je nog het oude Nederland. De rijke historie van deze plek is niet alleen terug te zien in de stijl van de gebouwen. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook op de foto gaan in traditionele klederdracht. Omdat deze activiteit enorm in trek is en altijd zorgt voor een hilarisch moment, is het zeker geen verkeer idee om dit van tevoren even vast te legen. Dat bespaart je zelf weer behoorlijk wat tijd.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten bezienswaardigheden Volendam

Er zijn verschillende soorten bezienswaardigheden in Volendam waar je uit kunt kiezen. Een van de meest bekende, is toch wel een wandeling over de haven. Maar je kunt ook op de foto gaan in traditionele klederdracht en slenteren door het centrum. Bestel een vers visje bij de viskraam en bekijk de bootjes die aan het dobberen zijn op het water. Tel daar een flinke dosis vitamine D bij op en je vakantiegevoel is hier helemaal compleet.

Ga je binnenkort ook een keer op vakantie naar Volendam?

Je hebt het dus goed gelezen. Je vermaakt je erg makkelijk een volledige dag in deze Nederlandse plaats. Kies je er zelf ook voor om binnenkort een keer een bezoek te brengen aan Volendam? Om er zeker van te zijn dat je in een leuke accommodatie overnacht en je favoriete hotspot kunt bezoeken of kunt doen, is het een goed idee om van tevoren even een planning te maken. Hierdoor kan de vakantiepret dus ook meteen al beginnen. Dat is natuurlijk wel zo leuk. Met wie vier je zelf het liefste vakantie in deze Nederlandse stad?