Singlereizen Cuba

Cuba heeft als vakantieland veel te bieden, maar je moet als reiziger wel een flexibele houding hebben om optimaal van Cuba te genieten.

Het belangrijkste om te weten als je singlereizen naar Cuba wilt boeken, is dat je terechtkomt in een land dat door een communistisch regime wordt geleid. Dat betekent dat iedereen die in Cuba woont en werkt, in dienst is van de staat. Alleen al dat gegeven maakt Cuba een super interessante reisbestemming. Je zult positief verrast worden door de gastvrijheid van de Cubaanse bevolking en de schoonheid van het land zelf.

Als je een rondreis door Cuba gaat maken, moet je er op rekenen dat dingen anders lopen dan gepland. Hotels kunnen opeens gerenoveerd worden, zwembaden opeens leeg zijn en winkels opeens gesloten. Als je daar wel tegen bestand bent is Cuba een land van avontuur en sfeer.

Hoogtepunten rondreizen Cuba

Als je een vakantie of mooie rondreis boekt naar een verre bestemming, is het wel zo fijn om ook een beetje een leuk reisprogramma te hebben. Veel reisorganisaties kiezen ervoor om alleen een soort basis te bieden waar transfers en hotels wel inbegrepen zijn, maar excursies niet. Klinkt leuk, maar als je ergens twee uur stopt bij een bezienswaardigheid, is er niemand die bij de bus gaat zitten wachten tot iedereen terug is natuurlijk.

Het is dus maar de vraag of je met zo’n uitgekleed pakket uiteindelijk goedkoper uit bent.

Als je singlereizen boekt, kan het dus geen kwaad om even goed te vergelijken wat je nu eigenlijk krijgt voor je geld. Boek je gelijk een heel pakket activiteiten, of is alles opgedeeld in optionele dingen die je kunt bijboeken?

Een ander voordeel van het boeken van een rondreis met een heel pakket, is dat je je reisgenoten veel beter leert kennen. Als je samen dingen meemaakt en beleeft leer je elkaar beter kennen dan wanneer iedereen de hele dag zijn eigen ding doet.

Wat kun je verwachten in Cuba?

  • Een unieke ervaring in een compleet ander land
  • Wijzigingen van het ene op het andere moment (hoort erbij!)
  • Een rit in een oude Amerikaanse auto door Havana
  • Fietstocht Havana
  • Canopy tour (door de boomtoppen)
  • Kajakken
  • Waterval hike en zwemmen
  • Citytour Trinidad
  • Salsa workshop
  • en nog veel meer

Aansluiten bij singlereizen

Cuba is een land dat vooral in georganiseerd verband wordt bezocht. Hoewel het prima mogelijk is om zelfstandig door Cuba te reizen, is Cuba ook een land waar het prettig is om met andere Nederlanders samen doorheen te trekken.

Tijdens onze singlereizen Cuba kom je op mooie plekken terecht en boek je gelijk een geheel reisprogramma. Je hoeft zelf niks meer uit te zoeken, kunt vooraf kennismaken met je reisgenoten en weet vooraf veel beter waar je aan toe bent.

Een single reis is een prettige manier om met andere mensen samen te reizen. Je hoeft je alleen maar aan te sluiten bij de groep en mee te gaan.

Cuba is een unieke bestemming

Cuba is een reisbestemming waarvan al 20 jaar gezegd wordt dat je er nu heen moet gaan, voordat alles verandert. In werkelijkheid is Cuba nog steeds een echt unieke reisbestemming en zal dat voorlopig ook blijven. Doordat Cuba communistisch geleid wordt, is het in alle opzichten een ander land.

Zo zijn niet alle producten altijd overal te krijgen, is geld wisselen wat ingewikkelder dan in andere landen en kom je soms voor verrassingen te staan. Als je daar een beetje relaxed in staat, merk je echter ook dat Cuba een enorm gastvrij land is met vriendelijke, behulpzame mensen en een fijne sfeer.

Mee met een groepsreis

Een singlereis of groepsreis is voor een land als Cuba eigenlijk een prima manier om te reizen. Je hebt mensen om je heen, aanspraak en kunt altijd wat ondernemen. Je hoeft niet alles uit te zoeken, want er is gewoon een gids bij die je helpt bij typisch Cubaanse procedures en dingen waar je tegenaan kunt lopen.

Als je solo een reis boekt, is dat in het begin vaak even spannend. In de praktijk valt dat echter 100% mee en zul je merken dat iedereen er echt zin in heeft om elkaar te leren kennen en de vakantie samen te beleven.

Reizigers tussen de 18 en 32 jaar oud

Als je dan al een singlereis wilt boeken, is het wel zo fijn als je vooraf een idee hebt van de samenstelling. De leeftijdsgroep 18-32 is groot genoeg om ervoor te zorgen dat vrijwel alle single reizen kunnen doorgaan, maar je weet ook gelijk dat niemand echt een stuk ouder is. Dat heeft ook voor het reisprogramma nogal wat voordelen. Je kunt het programma immers veel avontuurlijker maken dan wanneer de leeftijden veel verder uit elkaar liggen. Zo boek je ook een rondreis Cuba die past bij je eigen belevingswereld.

Leave a Comment