Top 5 beste strandvakanties in de wereld

Een strand is altijd een uitstekende locatie voor een ontspannende vakantie. Het is dan ook geen wonder dat miljoenen van ons massaal naar een strandbestemming gaan wanneer we tijd hebben om te reizen. Met uitgestrekte witte zandvlaktes, helder blauw water, wuivende palmbomen en een rustige sfeer, is een vakantie aan het strand altijd zo leuk als het klinkt. Of je nu houdt van relaxen op het zand, snorkelen in helder warm water, of de atleet in jezelf uitproberen met spannende watersporten, een strand biedt altijd een activiteit die bij iedereen past. Natuurlijk zijn niet alle strandbestemmingen even goed, dus om je te helpen je volgende tropische ontsnapping te plannen, delen wij met jou onze 5 favoriete hotspots in de wereld voor een ontspannen strandvakantie.

5. Filipijnen

De Filipijnen bestaat uit meer dan 7000 eilanden bezaaid met prachtige witte zandstranden die worden omspoeld door warme blauwe zeeën en omringd door spectaculaire koraalriffen. Het kiezen van een favoriet strand in de Filippijnen zal daarom ook als een uitdagende taak klinken. El Nido in Palawan, vaak de laatste grens van de Filippijnen genoemd, is zeker een van de beste bestemmingen in het land Niet alleen vanwege de poederfijne stranden en het kristalheldere water, maar ook vanwege de fantastische kalksteen formaties, torenhoge kliffen, prehistorische grotten en donderende watervallen in het gebied.

Beste tijd voor een bezoek: er zijn twee verschillende weerpatronen in de Filipijnen. De zuidwest moesson, die loopt van mei tot oktober, brengt de regens. De noord moesson, die heerst van november tot begin mei, is het droge seizoen. Voor het grootste deel van het land begint het natte seizoen in juni, piekt in juli tot september, en verdwijnt in oktober. Tyfonen komen vaak voor van juni tot november met stormen die langs de oostkust razen. Januari tot mei is de dus de beste tijd om het land te bezoeken.

Filipijnen

4. Queensland – Australië

Queensland heeft honderden stranden van wereldklasse, die elk een eigen ervaring bieden. Whitehaven Beach, gelegen op het grootste eiland van de Whitsunday-eilanden, wordt vaak verkozen tot een van de mooiste stranden ter wereld. Het strekt zich uit over 6 km en heeft schitterend kiezelzand, een van de zuiverste ter wereld, dus je zult snel begrijpen waarom. Een andere favoriet is Seventy-five Mile Beach, de beste locatie voor vierwielaandrijving in Australië, langs de oostkust van Fraser Island. Het prachtige strand heeft kilometers ongerept zand en zee, en een grote verscheidenheid aan wilde dieren.

Beste tijd voor een bezoek: April tot oktober is de beste tijd om te genieten van overvloedige zonneschijn en minder regen. Het is ook de piektijd voor duikers. De Australische zomermaanden van november tot april zijn heet, regenachtig en plakkerig in heel Queensland (met de kans op een cycloon in het noorden).

3. Kaapstad – Zuid-Afrika

Kaapstad, vaak de Moederstad van Zuid-Afrika genoemd en in onze ogen de mooiste stad ter wereld, heeft enkele van ‘s werelds meest spectaculaire stranden voor de deur. Ze liggen op slechts enkele minuten van het stadscentrum aan de voet van de epische Tafelberg. Van de gezinsvriendelijke stranden aan de False Bay kustlijn tot de prachtige stranden voor de rijken aan de ongelooflijk spectaculaire Atlantische kustlijn, je vindt er zeker een stuk zand dat aan je smaak voldoet. Onze favoriete stranden in Kaapstad zijn Camps Bay, Clifton en Llandudno.

De beste tijd om Kaapstad te bezoeken: de hete, droge zomermaanden van Kaapstad lopen van eind oktober tot eind maart. De temperaturen bereiken hun hoogtepunt tussen december en februari, en dit wordt over het algemeen gezien als de periode waarin u naar Kaapstad moet gaan voor het beste strandweer.

2. Turks en Caicoseilanden

De Turks- en Caicoseilanden hebben een van de meest etherische turquoise zeeën en fijnste, poederachtige zandstranden van de planeet, en zijn omgeven door het op twee na grootste koraalrif ter wereld. Terwijl de westelijke buren van de Bahama’s massaal uitpakten met hun resorts in Las Vegas, openden de Turken de afgelopen tien jaar in alle stilte een reeks zeer luxueuze resorts.

Beste tijd om te bezoeken: zoals andere eilanden in het Caribisch gebied, Turks & Caicos ‘droge seizoenen en piek reizen periode duurt van december tot maart. De beste tijd om de Turks & Caicoseilanden te bezoeken is echter april en mei, een gunstige periode met lagere prijzen en minder mensenmassa’s. Het weer is het hele jaar door aangenaam met gemiddelde maxima die rond de 25 schommelen, maar deze eilanden hebben wel een regenseizoen en de dreiging van orkanen blijft hangen van juni tot november.

Turks en Caicoseilanden

1. De Maladiven

In onze ogen zijn de Maladiven echt de winnaar van de beste strandvakanties. De Maladiven liggen op de evenaar ten zuiden van India en strekken zich uit over 800 km. Het zijn de zichtbare koraaluiteinden van een vulkanisch gebergte in de oceaan waarvan de buitenste rand op sommige plaatsen duikt tot diepten van meer dan 3 km. De eilanden zijn gezegend met prachtige witte stranden, kristalheldere blauwe lagunes, ongelooflijke onderwaterfauna, en ongeëvenaarde luxe resorts.

Beste tijd voor een bezoek: het beste weer is tussen januari en april, wat ook het hoogseizoen betekent (en hoge hotelprijzen). De moesson loopt van mei tot oktober, met een piek in juni. Het is de moeite waard om hogere prijzen te betalen en vast te houden aan het droge seizoen, want op een regenachtige dag is er niets te doen behalve drinken, sporten of duiken. Vooral november en december, die vaak als droogseizoenmaanden worden bestempeld, zijn de laatste jaren erg onbestendig geweest.

De Maladiven